След повече от година чакане,  започна ремонтът на изгорялото читалище

...
След повече от година чакане,  започна ремонтът на изгорялото читалище
Коментари Харесай

Започна дългочаканият ремонт на читалището в Мененкьово

След повече от година очакване,  започна ремонтът на изгорялото читалище " Св. св. Кирил и Методий " в Мененкьово. Средствата за възобновяване му към този момент са получени. Междуведомствената по бедствията и повредите отпусна на община Белово  641 хиляди лв. за  изпепеленото читалище. От няколко седмици ремонтните действия текат с цялостна мощ, заяви кметът на беловско село  Иван Адов. 
В момента строителната бригада работи по покрива,тъй като времето се утежнява и постройката би трябвало да бъде покрита. Ще бъде заменена и дограмата и чак по-късно ще се боядисват стените и ще се подрежда постройката.
По думите на кмета  Иван Адон отпуснатите средства ще стигнат за цялостното възобновяване на изпепеленото културно средище.  Библиотечният фонд към този момент е набавен със дарения на хора от цяла България. Книгите се съхраняват  в стая в кметството на Мененкьово, която е тъкмо против учебното заведение и е на комфортно за децата място. Книгите виче чакат постройката да бъде възобновена, с цел да заемат мястото си по рафтовете  на библиотеката.
Кметът изрази очакванията си ремонтните действия да приключат до 150 дни или до края на февруари. Поне по този начин е упоменато в подписания контракт с компанията реализатор контракт.
Както " Пазарджишка Марица " писа на 22 юни пожар изпепели читалището. Огнената буря унищожи постройка и целия хартиен фонд. От културното ведомство незабавно започнаха акция по набиране на книги. Хора от цяла България се отзоваха на апела да се окаже помощ за възобновяване на изгорялото до основи читалище в Мененкьово. Акцията събра задоволително томове книги, с цел да може да действа библиотеката.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР